Gala večer pri príležitosti slávnostného odovzdávania cien 22. ročníka súťaže Stavba roka 2016 a otvorenia veľtrhov CONECO a RACIOENERGIA sa uskutočnil 22. marca 2017  v priestoroch Incheba Expo Areny v Bratislave. Podujatia sa zúčastnili významné osobnosti verejného, politického a spoločenského života, akademickej obce, ale predovšetkým tí, ktorým je tento slávnostný večer určený, architekti, projektanti, zhotovitelia, stavebníci, developeri.

Záznam z Gala večera  vysielala RTVS v ten istý deň na rtv:2 o 20:40 hod.

Záštitu nad 22. ročníkom súťaže realizovaných stavieb Stavba roka 2016 prevzal minister dopravy a výstavby SR, pán Arpád Érsek.

Ceny udeľuje odborná porota s medzinárodnou účasťou po preštudovaní zaslanej technickej dokumentácie stavieb a na základe ich obhliadky in situ. V tomto ročníku udelila odborná porota celkom 12 cien 7 stavbám.

Ceny pozostávajú z diplomov a kovových artefaktov, ktorých autorom je akademický sochár Rasťo Trizma.

V rámci už 8. ročníka bola udelená Cena verejnosti na základe hlasovania na internetovom portáli www.stavbaroka.zoznam.sk .

Súčasťou večera bola vernisáž výstavy Stavba roka 2016 >>>

Portfólio prihlásených stavieb prináša katalóg Stavba roka 2016 >>>